ALTIJD OVER DE LIEFDE
BRISK RECORDER QUARTET AMSTERDAM
m.m.v.
AMARYLLIS DIELTIENSBrisk Recorder Quartet
Brisk Recorder Quartet v.l.n.r.: Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig


BRISK betekent levendig, wakker en snel en dat is ook wat BRISK Recorder Quartet Amsterdam al meer dan 30 jaar is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble.

Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. Het kwartet maakt bewerkingen van onbekend oud repertoire, en speelt ook erg veel nieuw voor hen gecomponeerd werk. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. De pers prees het spelplezier, de prachtige hechte klank en de virtuositeit van het viertal.
Het ensemble gaf talloze concerten op podia en festivals in veel Europese landen, Canada, de VS en Zuid- Amerika.
BRISK heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van BRISK is dan ook spectaculair om naar te kijken.
De groep presenteert bijzondere projecten met de meest uiteenlopende gasten. Daar zijn bekende namen  uit de oude muziekwereld bij, maar ook specialisten uit het nieuwe muziekcircuit. Deze programma’s zijn een unieke aanvulling op het Nederlandse kamermuziek aanbod.Het ensemble is met oude en nieuwe muziek op meer dan tien cd’s te beluisteren, die allemaal zeer goede kritieken kregen.
Contact met het publiek is heel belangrijk voor
BRISK. Dat gebeurt door een ontspannen presentatie van de concerten, en door ontmoetingen (nu op afstand!) vooraf met het publiek. De groep geeft ook vaak  workshops, en stimuleert daarmee het contact tussen de professional en de amateur .DIELTIENS
Amaryllis Dieltiens studeerde aan het Lemmensinstituut Leuven en aan het Conservatorium in Amsterdam. Ze specialiseerde zich verder in opera aan de Nederlandse Opera Academie waar ze in 2006 cum laude afstudeerde. Haar repertoire reikt van de vroege barok tot en met de 20ste eeuw. Dit bracht haar op grote festivals en in concertzalen zoals o.a. het Festival Van Vlaanderen, Festival Oude Muziek Utrecht, Festival de Ontono Madrid, Concertgebouw Amsterdam & Brugge en Theaterhaus Gesnerallee Zürich. In 2007 richtte ze met haar man Bart Naessens het ensemble Capriola Di Giola op; ze delen een passie voor het 17e-eeuwse tot het klassieke repertoire.


Het Programma
Voor Always about Love stelde het BRISK Recorder Quartet een programma samen van liederen uit de Renaissance, maar ook composities van hedendaagse componisten. Alle aspecten van de liefde komen aan bod, van de ondeugende vleselijke liefde in een liedje van Clemens non Papa of de hemelse liefde in teksten van Hadewijch. Verder liederen van ‘Verlangen en Geluk’ van o.a. Andrea Gabrieli, Richard Nicholson en William Byrd, ‘Liederen van Verdriet’ van o.a. Claudin de Sermisy en Hans Leo Hassler en ‘Liederen van Vergankelijkheid & Afscheid’ met o.a. Cecyl Sharp en een hedendaagse compositie over afscheid van een geliefde van Walther Stuhlmacher.
Eveneens wordt gloednieuwe muziek van Hans Koolmees en Max Knigge ten gehore gebracht. 

Brisk en Amarylis Dieltiens hebben voor dit programma een heel mooie
trailer gemaakt, die wij graag aan u doorgeven.
V
anzelfsprekend nemen we alle coronaveiligheidsmaatregelen in acht, zodat u met een veilig gevoel het concert kunt bezoeken. Daarom is het maximale aantal bezoekers dat wij zullen toelaten, op 60 gesteld. Ook vragen wij u vooraf te reserveren – met opgave van naam en telefoonnummer.

Reserveren kan per telefoon 06 45184525, via deze website  (klik HIER)  of per mail: info@concertenwittekerk.nl. De reservering is pas geldig na overschrijving van het bedrag ad € 18,00 p.p. (jongeren €8)
Ons rekeningnummer is NL 42 TRIO 02547 12843
t.n.v. St. Cultuur Witte Kerk Heiloo.