Brisk Recorder Quartet

Canção

Canc╠žao
Het befaamde BRISK Recorder Quartet brengt op zondag 8 juli het programma 'Canção'. In de Witte Kerk Heiloo nemen de vier blokfluitisten het publiek mee naar het Spanje en Portugal van de zestiende eeuw. Daarnaast klinken ook speciaal voor 'Canção' geschreven nieuwe composities, die nauw verbonden zijn met de muzikale cultuur van het Iberisch Schiereiland.
In 'Canção', wat letterlijk liedje betekent, laat BRISK de grenzen tussen oude en nieuwe muziek vervagen. Bovendien hebben de stukken alles te maken met vocale muziek, of muziek die daaruit voortkomt. Met ruim veertig blokfluiten in alle soorten en maten speelt BRISK muziek uit de middeleeuwen en de renaissance, zoals het Agnus Dei uit de 'Missa de Barcelona' en mooie, levendige liedbewerkingen van componisten als Coelho, Carreira, Cabézon en Victoria.
Speciaal voor 'Canção' schreven verschillende Nederlandse componisten nieuwe stukken. Zo componeerde Toek Numan een op Fado-muziek gebaseerde compositie. Gijs Levelt, trompettist in de Amsterdam Klezmer Band, liet zich voor zijn stuk Romanze Belinfante inspireren door de sefardische liedcultuur van de Portugese Joden. Blokfluitist Bert Honig vertelt erover: „De Fado heeft verbanden met de muziek van de sefardische Joden in Portugal. Zo is alles in 'Canção' met elkaar verbonden."

Voor een presentatie van het programma Canção klik hier.


* kaarten bestellen >>

* terug naar Serie 2017-2018 >>