Dudok Kwartet met medewering van Wataru Hisasue

Dudok Kwartet
Op het programma staat het derde strijkkwartet van Mieczyslaw Weinberg en het pianokwintet van Dmitri Sjostakovitsj.
De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel, waarna zij in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen afstudeerden. Mede door de successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de veelbelovendste, jonge strijkkwartetten van Europa. Eind 2014, heeft het viertal de prestigieuze Kersjesprijs gewonnen. De prijs, een bedrag van € 50.000, werd op 6 december uitgereikt in het Concertgebouw in Amsterdam. Een citaat uit het juryrapport: ‘De jury prijst het Dudok Kwartet om zijn intense, gloedvolle spel, dat volledig in balans is met een analytische interpretatie van de partituur. Het kwartet weet door stralend speelplezier het publiek te bereiken en mee te slepen in een intelligente en speelse vertelling van een muzikaal verhaal’.

Het Dudok Kwartet heeft onlangs de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award 2018 gewonnen. Het is daarmee het eerste Nederlandse strijkkwartet dat deze prijs wint; eerder kregen gerenommeerde kwartetten als het Jerusalem Quartet, Cuarteto Casals, Quatuor Ebène en het Danish Quartet steun van de Borletti-Buitoni Trust. De artistieke commissie kende het Dudok Kwartet de prijs unaniem toe. ‘Iedereen was niet alleen onder de indruk van hun talent en virtuositeit, maar ook van hun creativiteit en verbeeldingsrijke benadering van het musiceren,’ aldus het juryrapport. De award omvat een bedrag van £30.000. Daarnaast ondersteunt de  Borletti-Buitoni Trust het kwartet bij de verdere ontwikkeling van hun internationale carrière.

Kijk ook eens op de website
www.dudokkwartet.nl


Wataru Hisasue
De jonge pianist Wataru Hisasue werd in 1994 in Japan geboren en studeert momenteel aan de Universiteit van muziek in Freiburg. Hij behaalde al verschillende beurzen en prijzen in vele internationale competities: Helene Rosenberg Foundation, Heiwado Foundation "Art Scholarship Prize", 1ste prijs op de "9e Takarazuka Vega-Competition", 1ste prijs op de "32nd PTNA-Competion", 1ste prijs op de "13de Internationale KOBE Muziekwedstrijd". Wataru Hisasue ontving in april 2015 de Grand Prix en de prijs "Musideco" tijdens de tweede editie van de internationale pianowedstrijd "Town of Gagny".Luister en kijk
hier naar een album-trailer van de nieuwe cd Solitude, met muziek van Josquin Desprez, Gesualdo, Mendelssohn, Sjostakovitsj en Weinberg..
* kaarten bestellen >>

* terug naar Serie 2017-2018 >>