CONCERTEN SEIZOEN 2018 - 2019


Onlangs prees
de Volkskrant de programmeur van onze series gezien zijn grote liefde voor onbekend en minder gespeeld werk. We hechten eraan op te merken dat alle muziek in onze serie, ook de bekende, ongekend goed zal klinken. Dankzij de goede akoestiek in de Witte Kerk en het kwalitatief hoogstaande spel van de musici.

In dit seizoen tien bijzondere concerten op zondagmiddag om 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €15, jongeren tot 25 jaar betalen €7. Een abonnement voor 5 concerten kost €60, voor 10 concerten is de prijs €100. De toegangsprijs voor het concert op 10 maart (Orkest van de Achttiende Eeuw) is € 20..
Kaarten zijn verkrijgbaar door middel van het bestelformulier , via e-mail: info@concertenwittekerk.nl, per telefoon 06 45184525 én voorafgaand aan het concert in de kerk. Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een drankje.
7. Herberg-Jan
U kunt de middag extra feestelijk afsluiten door te genieten van het drie-gangen-concertmenu bij Herberg Jan (naast de Witte Kerk ) voor de prijs van €25 op vertoon van uw toegangsbewijs (wel even reserveren 072-2100181) Het concertmenu kunt u hier zien.

_________________________


* 30 - 9 - 2018  Eenzaamheid, Volzinnen en Kanonnen

Schubert, Eisler, Janssen, Weill
Antje Lohse mezzo - Keiko Shichijo piano
Antje Lohse palmt onmiddellijk ieder publiek in met haar prachtige, levendige stem, haar ongekunstelde expressiviteit en haar onweerstaanbare persoonlijkheid.


* 21 - 10 - 2018  From Russia, with Love
Glinka, Rachmaninoff, Balakirev Medtner
Olga Pashchenko piano
Olga Pashchenko, in Rusland opgegroeid, vestigde zich in Nederland, maar is haar oude liefde voor het Russische romantische pianorepertoire niet vergeten. Bijzondere ontdekking is de muziek van Medtner, een minder bekende, maar zeker zo interessante tijdgenoot van Rachmaninoff.


* 11 - 11 - 2018  Een Odysseia van solisten
Bach, Telemann, Graupner, Fasch
Odyssee Ensemble met o.a. Anna Stegmann blokfluit.
Dit briljante barokensemble draagt zijn heldhaftige naam niet vergeefs: de meeste leden nemen in dit programma een solistische hoofdrol op zich.

 
* 2 - 12 - 2018   Winterreise
Franz Schubert, Winterreise op. 89, D. 911
Matthijs Mesdag bariton, Vaughan Schlepp fortepiano(!)
Deze aangrijpende liederen van Schubert, elk van een onvoorstelbare zeggingskracht vinden in Matthijs Mesdag en Vaughan Schlepp hun ideale vertolkers.


* 20 - 1 - 2019  Beethovens notebook
Puglia Temporary String Quartet
Meesterviolist Joe Puglia, gefascineerd geraakt door de twee versies die Beethoven maakte van zijn strijkkwartet  op.18 no.1, laat ze allebei horen.

 
* 17- 2 - 2019 Fanny/Felix Mendelssohn, Jasna Veličković
Belfontis Pianotrio
Violiste Heleen Hulst laat met haar Belfontis Trio horen hoe de muziek van broer en zus Mendelssohn klinkt op oude instrumenten. Elk van die instrumenten wordt nog eens speciaal uitgelicht in de "Lieder ohne Worte" van de Servisch-Nederlandse componiste Jasna Veličković.
voor meer informatie en bestellen van kaarten>>


* 10 - 3 - 2019  Felix Mendelssohn en Carl Philip Bach
Orkest van de 18de Eeuw
Naast enkele van Mendelssohns strijkerssymfonieën speelt dit wereldberoemde, hooggespecialiseerde ensemble, onder leiding van dirigent en solist Roel Dieltiens, muziek van Carl Philip Emanuel Bach.

N.B. Toegangsprijs is € 20


voor meer informatie en bestellen van kaarten>>* 7 - 4 - 2019  Das Rheingold
Bruch, Wagner, Mendelssohn, Reinecke, Silcher
Ciconia Consort met Karin Strobos sopraan
Hoogromantiek met de rivier de Rijn als inspiratiebron, uitgevoerd door het jonge strijkorkest Ciconia o.l.v.  de gepassioneerde dirigent Dick van Gasteren.

* 19 - 5 - 2019  Songs along the Way
Mahler, Hamburg
Mezzosopraan Helena van Heel en het Rietveld ensemble
Mahlers "Lieder eines Fahrenden Gesellen", en delen uit "Des Knaben Wunderhorn" krijgen een eigentijdse belichting door de "Songs along the Way" van de Nederlandse componist Jeff Hamburg.  Wederom hoogromantische muziek!
 
* 16 - 6 - 2019  Four in One
Sjostakovitsj; Dudok Kwartet
Vier korte kwartetten van Sjostakovitsj, in het kader van de uitvoering van de complete serie van deze meesterlijke muzikale dagboeken, door een van onze meest bejubelde jonge strijkkwartetten.
 
De SCWK  verzorgt ook het jaarlijks herdenkingsconcert op 4 mei dat om 20.30 begint.
Dit
concert is gratis toegankelijk. Het programma en uitvoerenden worden nog bekend gemaakt.