Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
Karin Strobos, mezzo-sopraan

Rheingold, 1233 Kilometer Sagen-Romantiek


Karin_Strobos
In Rheingold. 1233 kilometer sagen-romantiek verhaalt Ciconia Consort over de Heinzelmannchen, de Nibelungen, de muizentoren van Bingen en natuurlijk de Loreley. De Rijn is in de 19e eeuw inspiratiebron geweest tot tal van sprookjes, literaire werken en muziek. Als eerbetoon aan Wagner, wiens levenswerk Der Ring des Nibelungen aan het Rijngoud is gewijd, brengt mezzosopraan Karin Strobos zijn Wesendoncklieder. Ook andere componisten hebben Rijnverhalen getoonzet. Mendelssohn begon in 1846 een opera over de Loreley maar stierf voordat hij het werk kon voltooien. Reinecke schreef onder andere Der Ritter vom Rhein en van Bruch, die de opera Die Loreley componeerde, brengt Ciconia Consort zijn prachtige strijkoctet.


orkestfoto-oktober-2013-1024x683
Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht strijkorkest, bestaande uit toonaangevende jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en/of concertpodia. Zij mogen gelden als de crème de la crème van het jonge Nederlandse muziekleven. Het orkest is gevestigd in Den Haag en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan enorme speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Waar de jonge musici van het Ciconia Consort met overgave, drive en bevlogenheid hun strijkstokken beroeren en noten tot leven wekken, kan en zal dit zijn uitstraling op het publiek niet missen! Het orkest wil van breed maatschappelijke betekenis zijn, een orkest van en voor iedereen!


Concerten van het Ciconia Consort bestrijken een breed en divers repertoire waarbij de strijkerskern zonodig met blazers uitgebreid kan worden tot kamerorkest. Het Ciconia Consort wil de band tussen publiek en uitvoerenden versterken. Met een origineel concept, flexibele presentatie van concerten en een jong communicatief orkest zal het eigen oorspronkelijke product van de klassieke muziek aan het publiek worden aangeboden.


* kaarten bestellen >>

* terug naar overzicht seizoen 2018-2019 >>