Antje Lohse mezzo-sopraan / Keiko Shichijo piano

Antje Lohse palmt onmiddellijk ieder publiek in met haar prachtige, levendige stem, haar ongekunstelde expressiviteit en haar onweerstaanbare persoonlijkheid. De Brecht-liederen van Weill zijn beroemd, die van Eisler veel minder, ten onrechte! Naast geliefde Schubert-liederen klinkt een kleine cyclus van meester-improvisator en componist Guus Janssen, op serene teksten van de Friese schoenmaker Evert Rinsema.

klik voor vergroting
De Duitse mezzosopraan Antje Lohse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Zij was lid van de Nieuwe Opera Academie en studeerde tegelijkertijd in de Liedklas van Udo Reinemann aan het Conservatoire de Metz.
Zij trad onder meer op met het Orkest van het Oosten, ensemblebezettingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding en Nieuw Amsterdams Peil. Regelmatig vertolkt zij rollen in opera en muziektheater, zoals Dorabella in Mozarts
Cosi fan tutte, Hänsel in Humperdincks Hänsel und Gretel, Mazet in Gounods La Colombe. Zij trad op als Versace in Hotel de Pékin van Willem Jeths/Friso Haverkamp bij de Nationale Reisopera o.l.v. Ed Spanjaard en creëerde samen met regisseuse Miranda Lakerveld de Nederlandse première van Peter Maxwell Davies' monodrama The Medium.
Componisten als Guus Janssen, Sander Germanus en Gerard Beljon hebben stukken voor haar geschreven. Van Guus Janssen vertolkte zij de kameropera
Faust's Licht en de première van de opera Pinocchio in love. Met AskolSchönberg trad zij op met liederen van Milhaud en Weill, zij verleende haar medewerking aan een productie van Monteverdi's L'Orfeo bij Darpana Performing Company met een tour door India, en recentelijk zong zij L. Berio's Sinfonia met het Noord Nederlands Orkest.


klik voor vergroting
Pianiste en fortepianiste Keiko Shichijo is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij verbindt een traditionele Japanse sensitiviteit met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Dit leidt tot een unieke visie, die zich openbaart in haar gevoel voor de muziek, voor de instrumenten en voor hun achterliggende verhaal. Keiko is afkomstig uit Japan, maar heeft het afgelopen decennium in Nederland gewoond. In vele internationale concours heeft ze prijzen gewonnen, waaronder twee maal het internationale oude muziek concours van Musica Antiqua te Brugge (solo, en met duo), het internationale oude muziek concours A Tre in Trossingen, Duitsland, en de Minkoffprijs van uitgever Edition Minkoff. Recent was zij te horen op onder meer het festival Printemps des Arts (Frankrijk), het Oude Muziek Festival Utrecht, het MA Festival (België) en Midis-Minimes (België). Zij trad onder meer op in een pianoconcert van Mozart met het Stradivaria orkest, in een historische uitvoering van Pierrot Lunaire van Arnold Schoenberg, een Satie-programma in het Concertgebouw te Amsterdam in samenwerking met mezzosopraan Antje Lohse, en in tournees door India en Japan. In 2012 bracht het Hamamatsu Muziekinstrumentenmuseum in Japan haar eerste solo-CD op fortepiano uit met werken van Schubert. Keiko Shichijo heeft met veel componisten samenwerkt, waaronder Tom Johnson, Johannes Kalitzke en Bernhard Lang. Recentelijk bracht zij met Janacek Philharmonic de premiére van het piano concerto van Ben Richter.
Keiko Shichijo studeerde fortepiano bij Stanley Hoogland en orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, en bekwaamde zich in de hedendaagse muziek bij Daan Vandewalle aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, België. Zij treedt wereldwijd op, zowel met een repertoire als soliste als in kamermuziekverband.

* kaarten bestellen >>

* terug naar overzicht seizoen 2018-2019 >>