MEESTERLIJK VEELZIJDIG
Barokensemble Eik en Linde

Concerten en aria’s van Johann Sebastian Bach

Barokensemble Eik&Linde
Barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een gelijknamig café in de Amsterdamse Plantagebuurt. De leden hebben elkaar gevonden in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Om die reden spelen ze op oude instrumenten of kopieën daarvan. Eik en Linde streeft ernaar op te treden in kleinere plaatsen waar een ensemble van deze omvang niet vaak te horen is. Eén van de activiteiten van Eik en Linde is het organiseren van eigen projecten. In het verleden waren er twee programmalijnen:
Amsterdam, muzikale navel van Europa en De Europeaan Haydn.
Tevens begeleidt
Eik en Linde heel veel koren bij de uitvoeringen van het grote repertoire (Bach, Mozart, Haydn, Gilles enz.).
In de afgelopen twee seizoenen werden in vier programma’s alle 12 concerten (voor één, twee en vier violen) uit L’Estro Armonico van Vivaldi uitgevoerd. Artistiek leider en concertmeester sinds 2003 is Frans Polman die tevens eerste violist is in het Orkest van de Achttiende Eeuw. De programmeur van de concerten in de Witte Kerk in Heiloo, Roel Stern, is eveneens sinds de oprichting de solofluitist van dit ensemble.

foto: Annelies van der Vegt (klik op foto voor vergroting)

De leden van het ensemble zijn:

o.l.v. Franc Polman, viool
m.m.v. Merel van Schie, alt
Marjolein de Koning, hobo en hobo d’amore
Roel Stern, fluit
Mario Sarrechia, klavecimbel
Frances Thé, Hans Lub en Pietro Battistoni, viool
Sven Rotteveel Mansveld, altviool
Saskia van der Wel, violoncello
Huub van der Velde, contrabas

Zondagmiddag 26 januari 2020 om 15.00 uur in de Witte kerk te Heiloo.
Voor aanvullende informatie over het Barokensemble Eik en Linde: www.eiklinde.nl

Terug naar Seizoenoverzicht >>